Semester

Nu väntar en veckas skön semester med familjen. Ha det så bra så länge!

Det blir itrim!

Tack alla snälla som hjälpt mig genom att dela med sig av sina erfarenheter från XV och itrim. Efter lite funderande fram och tillbaka har jag bestämt mig för att gå med i itrim. Precis som Mumlan säger verkar det inte vara någon nämnvärd skillnad mellan itrim och XV, jag lät därför följande faktorer avgöra:

  • Tiden för den grupp som ska starta härnäst var för mig bättre hos itrim.
  • Itrims lokaler ligger bättre till för mig och kändes "mysigare".
  • Hälsokonsulterna hos itrim hade alla egen erfarenhet av stor viktnedgång. Hos XV var det bara ägaren som hade egen erfarenhet av stor viktnedgång.
  • Även om personalen hos XV var jättetrevlig kändes personkemin hos itrim ännu bättre.
  • Jag tyckte itrims träningsmodell med cirkelträning kändes trevligare än XV:s mer klassiska gym.
Den 17/11 kommer jag att gå på min första gruppträff. Innan dess ska jag ha en enskild träff, återkommer och berättar om det!

Mer om itrim och xtravaganza

Statens beredning för medicinsk utvärdering har gett ut en skrift Vad hjälper mot fetma? I den står att läsa under rubriken Hur blir viktminskningen bestående:

Faktorer som ökar chansen att lyckas behålla den nya, nya lägre vikten är:
  • manligt kön
  • en stor viktnedgång i början
  • fysisk aktivitet
  • flitigt deltagande i behandlingsprogram.
Förutom den första faktorn som jag ju inte gärna kan påverka så uppfyller både itrim och xtravaganza de tre sistnämnda faktorerna. I båda fallen kan man starta med en VLCD (Very Low Calorie Diet) period där man snabbt går ned i vikt, gym erbjuds i programmet och man binder upp sig för ett år med träffar varannan vecka. Jag tycker det låter mycket bra men det är i båda fallen ganska dyrt. Utan måltidsersättningarna går det på runt 10.000:- för det år man binder upp sig. Jag är dock beredd att satsa, nu gäller det bara att välja mellan itrim och xtravaganza!Itrim/Xtravaganza

I och med att jag blev sjuk raserades mina föresatser kring kosten ganska rejält. Det blev oregelbundna måltider, en hel del "skit" och annat. Igår var jag på information både hos itrim och xtravaganza. Är det någon som har erfarenheter från något av dessa ställen som de vill dela med sig av?

Uppdatering av tillståndet

Nu har jag blivit lite bättre i smärtan i nacken/armen. Domningarna i överarmen och tummen/pekfingret kvarstår dock vilket är obehagligt. Utifrån domningarnas belägenhet kan man konstatera att det är mellan kota 5 och 6 i nacken som problemet är. Jag tar starka smärtstillande flera gånger om dagen men jag försöker så snabbt som möjligt bli fri från användandet av Tradolan eftersom det är beroendeframkallande. Jag tar dock så mycket att jag klarar av att jobba mina två timmar samt att jag sover ordentligt. Nu väntar jag på att få en tid för magnetröntgen (MR) för att ställa en skarpare diagnos (om disken buktar ut eller har gått sönder).

Troligt diskbråck...

Jag har till och från under hösten haft ont i nacken på höger sida med utstrålning mot armen. Sedan i lördags har detta tilltagit enormt och jag har domningar i armen och handen (tumme och pekfinger känns som om de "sover"). Smärtan har varit mycket stor och jag har knappt fått sova. Igår sökte jag läkarvård eftersom det var så obehagligt med känselbortfallet i handen. Troligen har jag ett diskbråck i halsryggen och jag fick flera smärtstillande preparat i avvaktan på en magnetröntgen. Det känns så orättvist nu när jag har kommit igång med träning osv att allt dåligt ska komma slag i slag.... Tyck lite synd om mig ni därute!

Fortsatt sjuk

Inte var det influensa jag hade drabbats av utan lunginflammation... När det fortfarande på 6:e dagen bara var jag i familjen som var sjuk och jag blev allt sämre insåg jag att det inte var rimligt att det var influensa. Efter kontakt med sjukvårdsrådgivningen fick jag komma till närakuten där lunginflammation konstaterades. Inte för att jag tycker det känns bra med lunginflammation men det känns bra att ha en diagnos och ha fått antibiotika. Nu ska jag väl ändå bli frisk?!

Sjuk, sjuk, sjuk

Influensan har totalt däckat mig... Återkommer med uppdateringar när jag tillfrisknar.

Shaktimatta igen

Jag måste ju berätta lite om hur det går med min shaktimatta. Den har verkligen kommit att bli en tillgång för mig, jag ligger på den några gånger i veckan, ibland upp till 45 minuter. Oftast lyxar jag till det med lite rökelse och lugn musik i bakgrunden. Ett fantastiskt sätt att koppla av!

RSS 2.0