Stresshanteringskursen påbörjad

Idag var det första dagen på stresshanteringskursen. Vi ska träffas tio torsdagar kl. 9-12 och senare ha två uppgöljningsgånger. Vi ska också ha uppföljningsträffar med arbetsgivaren. Kursen känns mycket lovande, vi var bara fem stycken i gruppen vilket gör att det känns som om man kommer varandra ganska nära och det finns tid för alla att prata.

Vi kommer att ha hemuppgifter mellan gångerna eftersom mycket kommer att handla om hur vi förändrar vår egen situation och då inte bara i teorin utan i vår egen vardag. Till nästa gång har vi två uppgifter:

  1. Några gånger under veckan äta en frukt och vara närvarande med alla sinnen i upplevelsen av frukten. Hur ser den ut, hur luktar den, hur känns den, hur låter det när vi tuggar den, hur smakar den osv. Detta är en mindfulness-övning där vi lär oss att vara helt närvarande i det vi gör.
  2. Formulera egna mål med kursen och hur vi ska kunna observera huruvida vi har uppnått dessa mål vid kursens slut. Observationerna ska alltså kunna märkas i våra beteenden, inte "luddigt" som hur det känns.
Jag kommer att rapportera här hur det går med mina hemuppgifter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0