Att ta hand om mig själv

Här skrev jag om min hemuppgift hos itrim att försöka komma fram till varför så mycket av mitt onödiga ätande handlar om tröst och belöning och vad jag kan göra åt det. På stresshanteringskursen och i mina samtal med min psykoterapeut har det handlat mycket om att jag får och måste ta hand om mig själv. Det slår mig nu när jag funderar kring mitt ätande att egentligen handlar alla mina problem om att jag måste ta hand om mig själv och att jag ska göra det med medel som är bra för mig.

Jag tror att många småbarnsföräldrar idag prioriteterar ner sig själva väldigt mycket och jag har verkligen varit ett skolexempel på detta. Jobbet, barnen, föräldrar, vänner, ja ALLT har fått gå före hur jag själv mår. Jag har helt enkelt inte ens känt efter hur jag själv känner och mår! Nu är jag på god väg att lära mig att känna efter och att därefter göra det som känns bra för mig. Det känns ovant, konstigt men när jag kan slappna av i det känns det väldigt skönt. Det är inga måsten kvar utan bara det jag vill. Unna dig det du också!

Kommentarer
Postat av: Maria

Jättebra! Detta är en viktig insikt som jag också har kommit till - och bloggat om:http://www.livstid.net/2009/08/det-har-med-livspusslet.htmlhttp://www.livstid.net/2009/04/prioriteringar-och-pluskonto.htmlOm vi mammor och pappor mår bra så mår säkert våra barn bättre också, tänker jag!

2009-11-16 @ 18:13:18
URL: http://www.livstid.net
Postat av: Fembarnsmamman

Jag har läst dina blogginlägg och håller verkligen med dig!

2009-11-19 @ 13:58:54
URL: http://ennylivsstil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0