Yoga och prestation

Jag är en tävlingsmänniska ända ut i fingerspetsarna, har ohyggligt svårt att göra eller betrakta något utan att värdera och mäta prestationer. För att få bukt med min stress behöver jag få någon slags ordning på detta och inte alltid vilja prestera eller tro att andra ständigt värderar det jag gör. När jag började på ashtanga yoga hösten 2008 led jag ohyggligt av att jag var tjock, stel, svag osv. Jag sneglade åt höger och vänster och blev överallt påmind om att jag faktiskt inte klarade så mycket som de flesta andra. Nu har jag kommit en bra bit på väg vad det gäller just yogan, jag ser den som något för mig och att de rörelser jag gör är avpassade för just mig. Det är fortfarande svårt att ALLTID känna sig trygg i att jag duger och att vad de andra gör inte har med mig att göra men det är ändå definitivt i yogan jag har kommit längst i att inte känna att jag behöver prestera.



Kommentarer
Postat av: niklas

Tack :) jag är stolt över mig själv HAHA :)



Ha en supertrevlig kväll.



Du känner inte nån som vill köpa ett kontantkort för halva priset? kika in på min blogg får du se mer info ;)

2009-09-20 @ 01:35:47
URL: http://HTTP://NIKLASVIKT.BLOGG.SE
Postat av: Mammaxtre

Hej, vad roligt att du funnit en träningsmodell som passar dig. Jag kommer banne mig inte igång. Behöver, fullt medveten om det, men kommer inte igång med någon form av träning. Du är duktig!

2009-09-21 @ 06:54:30
URL: http://mammaxtre.blogg.ser
Postat av: Maria

Heja! Det är ju precis det här det handlar om - att komma bort från den prestationsbaserade självkänslan och inse att man duger, precis som man är, inte beroende på vad man gör (eller hur man ser ut)! Kram och lycka till med fortsättningen!/Maria

2009-09-21 @ 18:44:55
URL: http://www.merlivstid.blogspot.com
Postat av: Fembarnsmamman

Oj vad roligt med flera kommentarer. Sköt om er!

2009-09-22 @ 16:33:19
URL: http://ennylivsstil.blogg.se/
Postat av: Ingela

yes yes yes... älskar ashtanga yogan jag med :)))

Det är den största läraren om mig själv och livet.

2010-03-05 @ 12:31:24
URL: http://fokusering.blogspot.com/
Postat av: Sandra

Hej hej!

Jag hoppas att du svarar. Jag kikade just in på din blogg och jag vill bara säga att du är värd att må bra! Jag har varit överviktig, i både fett, negativa tankar och känslor. Sedan jag började med yoga har jag blivit mycket lugnare, hittat mig själv. Jag har varit riktigt prestionsinriktad som du, men har börjat att tänka om. Det går, det tar bara lite tid.



Lycka till nu!



Ljus*

/S

2010-07-10 @ 13:13:22
URL: http://viralila.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0